MOB WIKI: Creeper

Creeper je opravdu záludná příšera. Creeper je zelený, tichý a vždy když se k vám přiblíží, tak vybouchne. Tato příšera při úsvitu nezačne hořet. Vyskytuje se na zemi i pod ní a to v noci. V jeskyních se vyskytuje v oblastech, kde je slabá viditelnost.

Creeper_In_Cave
                                                           Pohled na creepera

Creepeři, jak jsem již zmiňoval jsou schopni explodovat a to v přímé blízkosti, jsou tudíž schopni zničit hráči jeho stavbu i přírodu a je tudíž nejobávanější příšerou, kterou lze najít na povrchu země. Což ho dělá ikonou hry. Má také svou neoficiální hlášku.

That’ssssss a very nice ___________ (everything, house, wolf, etc.) you have there… It would be a real shame if something were to happen to it…

Díky Creeperovi získáte střelný prach, ze kterého lze následně vytvořit TNT, které po aktivování také exploduje. Z každého creepera vypadne 0-2 kusy střelného prachu, samozřejmě výjimkou jsou enchanty – looting, v tom případě může padnout až 5 kusů.

Pokud je Creeper jeden blok od hráče, začne hlasitě syčet a po 1,5 sekundě exploduje. Vydávají zvuky kroků pouze pokud jdou po hlíně nebo trávě, jinak jsou tiší, nespadnou-li a nejsou zranění. Když zahlédnou hráče, který prochází okolo nich, tak se za nimi otočí a začne je pronásledovat.

Creeper stále může vybouchnout i v případě, že hráč stojí za zdí 1 blok širokou, ačkoliv creeper musí hráče vidět, aby detonoval. To se může stávat v případech např. domů obehnaných plotem nebo nízkými zdmi, přes které může creeper vidět, když vyskočí. Creepeři nemůžou „vidět“ hráče skrz sklo, takže jestliže je mezi hráčem a creeperem okno, hráč je v bezpečí.

Creeperova exploze je o 25% menší než exploze TNT, s výbušnou sílou 3. Nabitý Creeper vybuchuje o 50% silněji než TNT, a 2x silněji než normální creeper.

Spolu s TNT a Ghastovými ohnivými koulemi, všechny upuštěné předměty v dosahu výbuchu jsou zničeny. Určité procento odbouchnutých předmětů výbuch přežije a dají se sebrat. Co se týče škod na okolí, čím tvrdší je materiál kolem výbuchu, tím menší je poškození okolí za ním.

electrified-creeper-1
                                        Nabitý (modrý) a normální creeper

První creeper v minecraftu byl přidán v Survival testovací verzi 0.24 24. srpna 2009.

Příspěvek byl publikován v rubrice MOB WIKI se štítky a jeho autorem je FreyMaa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>